image-0-02-05-4a0513d50063a8a7f15002993f05ee9e74f56016bfe8c25e678a3d2f1a161f22-v_1479994440-585266

Duken dyqane rrobaqepësie por janë dyqane të lojërave të fatit, mbyllen dy të tilla (Foto)

Dogana e Kosovës pas dyshimeve se në Lagjen Dardania në Prishtinë janë dy dyqane të cilat operojnë me lojëra fati ilegale ka ndërmarr një kontroll të befasishëm ku edhe janë gjetur këto dy lokacione.

Periskopi.com Lajme

 

“Të dy lokacionet e dyshuara kishin ndërruar pamjet e jashtme të lokalit duke tentuar të kamuflojnë aktivitetin ilegal, njëri operonte nën emrin Rrobaqepës deri lokali tjetër nën emrin Counter Strike”, thuhet në komunikatën e Doganës.

Kontrolli i ushtruar ka gjetur duke operuar një pike basti të pa-licencuar si dhe janë zbuluar lojëra të ndaluara “Keno” dhe “Racing Dogs” në të dy lokacionet.

Dogana e Kosovës me këtë rast ka sekuestruar pajisjet e pa licencuara dhe ndaj personave përgjegjës do te inicioje procedurën kundërvajtëse. Gjithashtu në vendngjarje janë ftuar edhe zyrtarët e ATK-së te cilët kanë bërë mbylljen e lokaleve.

Dogana e Kosoves  - vula

Dogana bëhet me Ushtrues Detyre por i njëjti nuk mund të jetë drejtor

Me vendim të kryeministrit të Republikës së Kosovës, Isa Mustafa është emëruar si ushtrues detyre i drejtorit të përgjithshëm të Doganës, Fahri Gashi.

Periskopi.com Lajme

Gashi do të mbajë këtë pozitë deri në përfundimin e procedurave të përzgjedhjes së drejtorit të përgjithshëm sipas Kodit të Doganor.

Por, siç raporton Periskopi, Gashi nuk mund të jetë Drejtor i doganës pas disa ditës. Kjo ngase ai nuk ka konkurruar për këtë pozitë.

Ushtruesi i detyrës është oficer karriere me përvojë mbi 15 vite në Doganën e Kosovës ku ka ushtruar funksione të rëndësishme, derisa para emërimit ishte udhëheqës rajonal i drejtorisë së regjionit të Podujevës.

Drejtori i deritanishëm, Lulzim Rafuna përfundon mandatin në fund të kësaj, jave e shpejt pritet të përzgjidhet drejtori i ri.

Rafuna është njëri nga personat që ka konkurruar.

Kandidatët që kanë konkuruar për këtë pozitë janë: Osman Ejupi, Bajram Rexha, Agim Nika, Besnik Prokshi, Bahri Berisha,  Albert Mirdita, Bashkim Arifi,  Shqipron Misini, Hamdi Hoxha, Lulzim Rafuna, Ardian Jashari, Gazmend Maloku,Kujtim Qafleshi, Ekrem Grabanica si dhe Naser Renilovci./ Periskopi