Dënohet kryetari i Novobërdës

Gjykata Themelore në Gjilan të premten ka dënuar me 4 mijë e 500 euro gjobë kryetarin e komunës së Novobërdës, Svetisllav Ivanoviq për dy vepra penale të keqpërdorim të pozitës zyrtare dhe për veprën penale të konfliktit të interesit.

Periskopi.com Lajme

Ky dënim ka ardhur pasi kryetari i Novobërdës ka negociuar me prokuroren e çështjes me ç’rast ka pranuar fajësinë, ngase ai kishte punësuar gruan e tij si menaxhere në sektorin e kulturës duke mos përfillur procedurat ligjore ku për dy vite ishte dëmtuar buxheti i Kosovës mbi 13 mijë euro, raporton Koha Ditore.

Gjithashtu ai është dënuar edhe për punësimet e paligjshme në të cilin pikë e ka pranuar fajësinë. Në këtë rast gjithashtu janë dënuar edhe dy zyrtarë komunal të cilët gjithashtu kanë pranuar fajësinë.

14 vjet burg për 6 persona që keqpërdorën seksualisht një të mitur

Gjykata Themelore në Ferizaj, trupi gjykues i Departamentit për të Mitur, më 03.03.2017, shpalli aktgjykimin ndaj të pandehurve F.Sh.1 dhe F.Sh.2, të cilët në bazë të aktakuzës së Prokurorisë Themelore në Ferizaj, akuzohen se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale trafikimi me njerëz nga neni 139 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 dhe nenin 23 të Kodit Penal të Kosovës, si dhe ndaj të pandehurve B.Q, L.P, F.N dhe F.U, të akuzuar se secili veç e veç, ka kryer veprën penale trafikimi me njerëz nga neni 139 paragrafi 6 lidhur me paragrafin 5 të KPK-së.

Periskopi.com Lajme

Trupi Gjykues pas mbajtës së shqyrtimit gjyqësor, dëgjimit të palëve, administrimit të të gjitha provave dhe fjalëve përfundimtare, ndaj të pandehurës F.Sh.1 për veprën penale me të cilën e ngarkon akuza, e gjykoi me dënim burgimi në kohëzgjatje prej dy (2) vite e gjashtë (6) muaj. Të pandehurin F.Sh.2 me dënim burgimi në kohëzgjatje prej tre (3) vite e gjashtë muaj. Ndërkaq të pandehurit B.Q. L.P, F.N, F.U, i gjykoi secilin me nga dy (2) vite burgimi.

Të pandehurit F.Sh.1 dhe F.Sh.2, akuzohen se gjatë vitit 2004 deri në vitin 2007, në bashkëkryerje kanë trafikuar të dëmtuarën – viktimën e mitur, me çka kanë keqpërdorur pozitën e saj të ndjeshme për shkak të gjendjes materiale dhe moshës së re, duke e mbajtur në shtëpinë e të pandehurës F.Sh.1, dhe duke e detyruar që pa dëshirën e saj t’u ofrojë shërbime seksuale në këmbim të parave të pandehurve B.Q, L.P, F.N, F.U dhe personave B, D, H, me ç’rast të pandehurit kanë bërë rekrutimin e të dëmtuarës, organizimin e takimeve dhe transportimin e saj deri tek personat e lartshënuar për shërbime seksuale. Ndërkaq të akuzuarit B.Q, L.P, F.N dhe F.U aktakuza i ngarkon me veprën penale sepse gjatë periudhës së njëjtë, kanë shfrytëzuar shërbimet seksuale të viktimës së trafikimit, për të cilën kanë qenë në dijeni se është e moshës së re dhe viktimë e trafikimit.

Kundër këtij aktgjykimi, palët kanë të drejtë ankese në afat prej 15 dite nga dita e pranimit të aktgjykimit në formë të shkruar. Ankesa i drejtohet Gjykatës së Apelit në Prishtinë përmes Gjykatës Themelore të Ferizajt.

Prokuroria e Trinbunalit të Hagës kërkon burgim të përjetshëm për Karaxhiqin

Prokuroria e Hagës ka kërkuar burgim të përjetshëm për të akuzuarin për krime lufte Radovan Karaxhiq.

Periskopi.com Lajme

Ai marsin e kalur është dënuar me 40 vjet burg për shkak të gjenocidit në Srebrenicë dhe krime kundër njerëzimit në Bosnje e Hercegovinë gjatë viteve 1992-1995, bëri të ditur sot Tribunali i Hagës.

Ankesë është ngritur në shkallën e dytë të Gjykatës së Tribunalit në fillim të dhjetorit dhe ka 89 faqe derisa ankesa e Karaxhiqit i ka 223 faqe.

Dënohet me tre vjet burg ish-ministri francez

Ish-ministri francez për Buxhetin, Jerome Cahuzac, është dënuar të enjten me tre vjet burg për pastrim parash dhe mashtrim tatimor, transmeton AA.

Periskopi.com Lajme

Gjykata në Paris shpalli Cahuzac fajtor për mashtrim tatimi dhe pastrim parash, ndërsa në sqarimin e aktgjykimit theksohet se Cahuzac ka kryer parregullsi “të jashtëzakonshme”.

Ish-ministri francez dhe bashkëshortja e tij pranuan se së paku 20 vite kanë pasur llogari të pa lajmëruar në banka të huaja.  Cahuzac dha dorëheqje në fund të shtatorit pasi prokuroria bëri të ditur se ka kryer një hetim mbi llogarinë e tij në bankat zvicerane, ku dyshohej se i ka përdorur për të fshehur paratë dhe në këtë mënyrë ka evituar pagesën e tatimit. Gjatë mandatit si ministër për Buxhet të Francës, Cahuzac drejtpërdrejt ka qenë përgjegjës për luftë kundër evitimit të pagesës së tatimit në këtë vend.

Dy vite burgim për falsifikim të dokumentit dhe mashtrim

Gjykata Themelore në Ferizaj, trupi gjykues i Departamentit për Krime të Rënda, sot e enjte 08 dhjetor 2016, shpalli aktgjykimin ndaj të pandehurve R. K, R. A dhe E. I, të cilët në bazë të aktakuzës së Prokurorisë Themelore në Ferizaj, akuzohen se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale falsifikimi i dokumentit nga neni 398 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 dhe nenin 31 të KPRK-së, veprën penale mashtrimi nga neni 335 paragrafi 5 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së, si dhe veprës penale keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar nga neni 422 paragrafi 2 nën paragrafi 2.2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së.

Periskopi.com Lajme

Trupi Gjykues pas mbajtës së shqyrtimeve gjyqësore, dëgjimit të palëve, dhe fjalëve përfundimtare të akuzuarin e parë R. K për veprën e parë penale falsifikimi i dokumentit e gjykon me dënim burgimi në kohëzgjatje prej tetë (8) muaj, ndërkaq për veprën e dytë mashtrimi me dënim burgimi në kohëzgjatje prej një (1) viti e gjashtë (6) muaj, ndërkaq konform nenit 80 të KPRK-së u gjykua me dënim unik burgimi në kohëzgjatje prej dy (2) vite. Trupi gjykues pas tërheqjes së prokurorit ngndaj të akuzuari R. A dhe E. I., ka refuzuar akuzën.

Të pandehurit R.K, u shpall fajtor dhe u gjykua me dënim burgimi, sepse gjatë vitit 2012 në Gjilan, me dashje dhe me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore për vete, dhe në bashkëkryerje me të pandehurin kanë përpiluar dhe me dije kanë përdorur dokumentin e falsifikuar dhe atë kontratën e shitblerjes, edhe pse kanë qenë në dijeni se personi R.V kishte vdekur, të njëjtit e kanë përpiluar kontratën në të cilën si shitës e cekin të ndjerin, ndërsa blerës të akuzuarin R.K. Ndërkaq një muaj më vonë i pandehuri R.K me anë të paraqitjes së rreme të fakteve apo duke i fshehur ato, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore për vete, ka mashtruar të dëmtuarin A.I duke e nxitë të njëjtin që të veprojë në dëm të pasurisë së tij në atë mënyrë që pasi e regjistron paluajtshmërinë e të ndjerit R. V në emrin e tij pran Zyrës Kadestrale në Novobërdë ia shet të dëmtuarit parcelat për çmimin në vlerë prej 9.000 euro, dhe përpilojnë kontratë të shitblerjes dhe të njëjtën e vërtetojnë pranë Gjykatës Themelore në Gjilan.

Kundër këtij aktgjykimi, palët kanë të drejtë ankese në afat prej 15 dite nga dita e pranimit të aktgjykimit në formë të shkruar. Ankesa iu drejtohet Gjykatës së Apelit në Prishtinë përmes Gjykatës Themelore të Ferizajt.

Vrasësi i deputetes britanike dënohet me burgim të përjetshëm

Juria e Gjykatës Qendrore Penale në Londër të mërkurën ka shpallur fajtor Thomas Mair (53) për vrasjen e deputetes britanike Jo Cox (41), në qershor të këtij viti.

Periskopi.com Lajme

Juria shqyrtoi dy orë para se të sjellin vendimin për shpalljen të Mair si fajtor për vrasjen e Cox, e cila mbështeste qëndrimin e Britanisë së Madhe në Bashkimin Evropian, raporton AA

Kopshtari i papunë u dënua me burgim të përjetshëm për “vrasje brutale, vrasje të motivuar politikisht dhe motiv qyqar” të deputetes Jo Cox.

Erdogan përmend dënimin me vdekje, thotë se shpejt do vendosin

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdogan të shtunën deklaroi se çështja e dënimit me vdekje është në agjendën e Qeverisë së Turqisë.

Periskopi.com Lajme

“Çështja e dënimit me vdekje është në agjendën e Qeverisë së Turqisë. Pas vendimit të parlamentit rreth kësaj, siç kam deklaruar edhe më parë, unë si president do të konfirmoj këtë vendim. Perëndimi nuk mund të marrë vendim në lidhje me të. Ne jemi ata që marrim një vendim për këtë çështje”, tha Erdogan.

Zyrtare: Shqipëria dënohet nga FIFA

Tifozët shqiptarë mund të shohin nga shkallët e stadiumit “Loro Boriçi” ndeshjen kundër Izraelit, pasi FIFA ka vendosur që të mos ndëshkojë FSHF-në me mbylljen e dyerve të impiantit për shkak të sjelljes të papërshtatshme të tifozëve të saj.

Periskopi.com Sporti

Ndezja dhe hedhja e fishekzjarrëve gjatë ndeshjeve me Lihtenshtejnin dhe Spanjën kishte bërë të lindte frika se si përsëritës në ngjarje të tilla, Shqipëria rrezikonte mbylljen e dyerve të stadiumit për takimin e muajit nëntor.

Por në vendimin e dalë sot nga Komisioni Disiplinor i FIFA-s, për secilën nga ndeshjet e tetorit, FSHF ka marrë nga një gjobë prej 25 mijë frangash dhe paralajmërim.

Motivacioni i dënimit ishte “sjellje e papërshtatshme mes spektatorëve (ndezje e mjeteve djegëse)”, që tregon qartësisht se sjellje të tilla do të vazhdojnë të dënohen nga ndërkombëtarët edhe pse grupimet e ultrasve nuk ngurrojnë t’i cilësojnë si “spektakël”.

Kosova mund të dënohet nga FIFA deri në 40 mijë franga (Dokument)

Federata e Futbollit të Kosovës ka pranuar këtë të hënë një letër nga FIFA, e cila nuk përmban lajm të mirë.

Periskopi.com Lajme

Sekretari i Përgjithshëm, Eroll Salihu e ka konfirmuar hapjen e procedurave disiplinore kundër FFK, për ndeshjen me Kroacinë që u zhvillua në “Loro Boriçi” të Shkodrës.

Krejt kjo thuhet në letrën e dërguar për incidentet që janë bërë në organizmin e kësaj ndeshjeje.

E dënimi sillet të jetë nga 30 mijë në 40 mijë franga zvicerane.

Sekretari i Federatës së Futbollit shtoi se fillimisht duhet pritur vendimi i komisionit disiplinor të FIFA-së, njofton Klan Kosova

Ndërsa më pas kosovarët e kanë edhe të drejtën e ankesës.

Më poshtë e gjeni një nga faqet e dokumentit të dërguar nga FIFA.