ak

‘Spiunët’ e AKI-së shpërblehen me dhurata për Vitin e Ri (DOKUMENT)

‘Babadimri’ shumë shpejt pritet t’i “vizitojë” spiunet në Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë (AKI).

Periskopi.com Uncategorized

Arsyeja e kësaj “vizite” pritet të jetë furnizimi i tyre me dhurata për Vitin e Ri.

AKI do t’i shpenzojë plotë 6 mijë e 896 euro për furnizim me dhurata për fëmijë.

Zyra e Prokurimit në AKI ka përzgjedhur kompaninë “Bendi Dona Plast” në tenderin “furnizim me dhurata për fëmijë”.

Në këtë tenderë kanë aplikuar 4 kompani, përderisa oferta më e shtrenjtë ka qenë për afër 800 euro më lartë se ajo fituesja.

aki-423466

Verifikimin e sigurisë nuk do ta bëjë më AKI-ja

Verifikimi i sigurisë do t’i hiqet nga dora Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë (AKI). Tashmë Qeveria ka iniciuar ndryshimet e nevojshme ligjore me qëllim që Departamentin e verifikimit ta shkëpusë nga AKI-ja, për t’ia bashkuar qoftë Zyrës së Kryeministrit, ose për ta bërë Agjenci të Pavarur në kuadër të Kuvendit.

Periskopi.com Lajme

Burime të gazetës brenda kabinetit qeveritar kanë theksuar të hënën se puna për ndryshime ligjore ka nisur tashmë, shkruan sot “Koha Ditore”.

“Ligji për klasifikimin e informacioneve dhe verifikimin e sigurisë është në procedurë plotësim-ndryshimi dhe pjesa thelbësore që do të preket është ajo që ka të bëjë me verifikimin e sigurisë. Në shqyrtim janë disa opsione. Insistohet që Departamenti i verifikimit të jetë në kuadër të Zyrës së Kryeministrit”, ka thënë ky burim. “Meqë Departamenti kryen një punë të ndjeshme, ka kërkesa edhe nga ndërkombëtarët e edhe nga shoqëria civile që atij t’i jepet statusi i agjencisë së pavarur, që do të jetë nën Kuvend”

AKI identifikon serben si spiunen kryesore të Rusisë (Video)

Strukturat e sigurisë në Kosovë e kanë identifikuar një serbe si spiune kryesore të Rusisë në rajon.

Periskopi.com Lajme

Madje, sipas AKI-së, ajo ka lidhje edhe me një deputet të Listës Serbe me të cilin ka qenë në trajnim në bazën ruse për spiunazh në Serbi.