Bëhet trend botëror ‘forca e bën fuqinë, oooo Adriatik” (Video)

Humori që kishte shpërthyer në kohë të zgjedhjeve në Drenas në fund të vitit që kemi lënë pas, po vazhdon ende.

Periskopi.com Lajme

Tashmë kryetari i kësaj komune, Ramiz Lladrovci kishte thënë një fjali, mes shumë tjerash, me të cilën u tallën në rrjete sociale.

“Forca e bënë fuqinë, ooo Adriatik”, tashmë po merr përmasa botërore.

 

Kelmendi flet për vrasjet në Kosovë: 5 fish më shumë shqiptarë të vrarë

Adriatik Kelmendi thotë se në Kosovë deri në vitin 2014 për krime të ndërlidhura me luftën janë akuzuar 84 persona, nga ta 62 shqiptarë.

Periskopi.com Lajme

Kelmendi që është avokues publik i nismës për KOMRA, tregon vrasjet që janë bërë deri në këtë vit dhe se të çfarë nacionaliteti kanë qenë viktimat.

Thotë se secila vrasje duhet të trajtohet sipas ligjit, pavarësisht nga cila anë është bërë.

“Mirëpo, deri në vitin 2014, për krime të ndërlidhura me luftën në Kosovë janë akuzuar 62 shqiptarë dhe vetëm 22 serbë – që i bie afro 3 herë më shumë. Nga gjithsej 13.146 persona viktima të luftës në Kosovë – 10.495 janë shqiptarë, 2.077 serbë dhe 574 joshqiptarë e joserbë dhe të papërcaktuar – që i bie afro 4 herë më shumë shqiptarë”, thotë ai.

“5 fish më shumë shqiptarë të vrarë; plus 3 fish më shumë shqiptarë të akuzuar për krime; plus vetëm në Kosovë po bëhet Gjykata Speciale; plus krimet janë kryer në territorin e Kosovës nga forca që në masë kanë ardhë jashtë këtij territori?!… Po, secila vrasje duhet të trajtohet sipas ligjit, pavarësisht nga cila anë është bërë… Qartë! Por kjo që po shohim ne në Kosovë mund të jetë gjithçka – mirëpo vetëm drejtësi e barabartë nuk mund të jetë!”, thotë Kelmendi.

KOMRA është komision rajonal për vërtetimin e fakteve mbi krimet e luftës dhe shkeljet tjera të rënda të të drejtave të njeriut të kryera në ish-Jugosllavi që nga 1 janari 1991 deri më 31 dhjetor të vitit 2001, për themelimin e së cilës angazhohet Nisma për KOMRA.

KOMRA është një komision ndërqeveritar i përberë nga shtete e dala nga territori i ish-Jugosllavisë.

Ky trup jo-gjyqësor hulumton akuzuar për të gjitha krimet e luftës dhe shkeljet tjera të të drejtave të njeriut në lidhje me luftën; regjistron të gjitha viktimat e luftës dhe viktimat e krimeve të lidhura me luftën; mbledhë informacione në lidhje me kampet dhe vende të tjera të përqendrimit të detyruar.

Përplasje mes Xharrës dhe Adriatik Kelmendit, harrojnë respektin për pak çaste

Publicisti Fahri Xharra së fundmi në rrjetet sociale u ka shpallur “luftë” figurave publike, siç thotë ai, për të gjithë ata që po e shëmtojnë gjuhën shqipe.

Periskopi.com Uncategorized

Këtë “luftë”, Xharra e ka nisur me publicistin dhe autorin e emisionit ‘Rubikon’, Adriatik Kelmendin, ku ky i fundit i është kundërpërgjigjur menjëherë.

Kritikat gjuhësore që i ka bërë Xharra, Kelmendi i quan krejtësisht të pakuptimta dhe lapsuse.

“Për shkak të miqësisë me familjen tuaj do të dëshiroja shumë që ju të mos e bënit këtë lapsus, për mua me motiv krejtësisht të pakuptimtë. Njësoj, për shkak të miqësisë së njëjtë, nuk mundem të zgjedh vetëm të ju injoroj, meqë sinqerisht nuk dua të ju shoh duke sharruar më thellë. Kur them këtë, kam parasysh se konstatimi juaj bujëmadh “shëmtuesit e gjuhës shqipe” (sic!), i thënë nga dikush si ju, fatkeqësisht paraqet një oksimoron të dhimbshëm”, ka shkruar Kelmendi.

Ai nuk e ka lënë me kaq, duke ja kujtuar Xharrës se në një tekst prej vetëm pesë fjalish, ka bërë hiç më pak se dhjetëra gabime drejtshkrimore.