PIC BY MONICA MOLINA / CATERS NEWS - (PICTURED: Jessica DeCristofaro, 28, was diagnosed with lymphoma after three years of being told her constant cough was allergies) - A brave beauty claims her constant cough was dismissed as allergies by SIX different doctors and turned out to be stage four cancer. For three years Jessica DeCristofaro, 28, was told by docs her persistent coughing was allergies and given medication she took for two years. Then, after suffering abdominal pains, Jessica visited an ENT doctor in 2015 who put it down to a pulled muscle and told her to rest up. But in January this year, her pain was so acute she went to ER and was finally given blood tests and scans which revealed the devastating news - Jessica had Stage 4 Hodgkins Lymphoma. The pharmaceutical rep, from Miami, Florida, USA, started chemo immediately and celebrated remission after two cycles in March. However, by April 22, the cancer had returned and spread to her chest. Jessica underwent 20 sessions of radiotherapy and six rounds of chemo - her last ends in August. SEE CATERS COPY

Kolli i vazhdueshëm i doli të ishte kancer

Një grua e re që po përjetonte kollë të vazhdueshëm, ishte keq-diagnostikuar nga gjashtë doktorë të ndryshëm – që në fund i doli të ishte kancer.

Periskopi.com Shëndeti

Për tri vite, mjekët i thanë Jessica DeCristofaro, 28 vjeçe, se kollitja e saj e vazhdueshme ishte një alergji – duke i përshkruar ilaçe dhe duke i thënë që ta ndryshojë dietën e saj.

Ajo filloi të vuante nga një dhimbje abdominale dhe u referua tek specialistët e veshit, hundës dhe fytit, pasi u dyshua se ishte refluks acid ose një ulcerë e stomakut, transmeton Gazeta Express. Më pas, asaj i thanë se thjeshtë kishte nxjerrë një muskul dhe u këshillua që të pushonte.

Por në janar të këtij viti, dhimbja filloi të bëhej aq e keqe sa që ajo vendosi të shkonte në emergjencë, ku skanimet dhe testimet e gjakut zbuluan se ajo kishte kancer.

36a9bb6200000578-3712431-image-m-84_1469705490314

Doktorët thanë se ajo kishte shkallën e katërt të “Hodgkin Lymphoma” – që nënkupton se sëmundja tashmë ishte shpërndarë përreth trupit të saj.

DeCristofaro, nga Majami, tha: “Për tri vite e kisha këtë kollë të vazhdueshëm, ishte aq frustrues por doktorët thjeshtë e mohuan atë”.

“Mendoj se ata mendonin se isha e re dhe e shëndetshme, por e kisha një ndjenjë se diçka nuk ishte në rregull, u ndjeva aq e sëmurë për kaq gjatë”, tha ajo për MailOnline.

DeCrisotfaro zhvilloi kollë kur ishte vetëm 25 vjeçe – por doktorët i thanë se ishte për shkak të alergjive dhe i përshkruan ilaçe. Ajo i këshillon të gjithë që mendojnë se nuk janë mirë, të kontrollohen më mirë tek mjeku, për të zbuluar më herët nëse diçka nuk është në rregull.

image-4