Interparliamentary meeting with delegations from the Foreign Affairs Committees of the National Parliaments. Exchange of views with Johannes HAHN, European Commissioner for European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations

Debat për Shqipërinë në Komisionin e Jashtëm të PE-së

Në komisionin e punëve të jashtme të Bashkimit Europian është diskutuar raporti për Shqipërinë.

Periskopi.com Lajme

Raportuesi për vendin tonë, Knut Fleckenstein ka kërkuar një vendim të shpejtë nga shtetet anëtare për hapjen e negociatave. Gjithashtu një tjetër kërkesë ishte dhe fillimi konkret i negociatave sapo te zbatohet ligji i Vetingut.

Por eurodeputet e tjere nuk jane dakort. Ata kane folur per hapje te negociatave pas zgjedhjeve dhe për respektimin e te drejtave te minoriteteve.

Ndërsa kanë kërkuar rezultate per luften kunder krimit dhe organizuar./Lapsi