Çfarë duhet të bëni për të ngadalësuar procesin e plakjes

Stresi i përditshëm, rrezatimi në diell, ndotja, pirja e duhanit, dieta e varfër janë disa nga faktorët e plakjes. Nëse nuk bëni një regjim të mirë dhe nuk ushtroni aktivitet fizik, trupi juaj bie më shpejt dhe përshpejtohet procesi i plakjes.

Periskopi.com Shëndeti

Ushtrimet (sidomos aerobia) janë mënyra më e mirë për të mposhtur stresin, si dhe forcojnë rezistencën e trupit edhe disa orë më vonë pas përfundim të aktivitetit fizik. Për një trup të pastërvitur procesi i plakjes është një kërcënim i drejtpërdrejtë për shëndetin dhe organizmin.

Por nëse ju filloni stërvitjen sistematike krijoni një mburojë të fuqishme të trupit dhe kështu ngadalësoni plakjen. Lajmi vijon më poshtë ↓

Sigurisht që personat që nuk janë marrë më parë më aktivitet fizik duhet që si fillim të stërviten 30-40  minuta në ditë, për 3-4 herë në javë, ndërsa për ata që janë marrë gjithmonë më sporte apo dhe palestër duhet të ushtrohen 5-6 herë në javë. Këshillohet që të ndiqni një program të caktuar gjithmonë.